Behandling af lidelser

Med akupunktur kan jeg afhjælpe og behandle mange forskellige lidelser og symptomer. Her kan du se, hvad jeg især har god erfaring med, men det er et udpluk af mine specialer.

Er din lidelse eller symptomer ikke herunder, så er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig for at høre nærmere. Jeg vil altid give dig en realistisk og ærlig vurdering af, hvad jeg kan hjælpe dig med.

Mine specialer

Fertilitetsproblemer

Akupunktur har gennem de seneste år vist dokumenteret effekt som supplement til konventionel fertilitetsbehandling (jf. svenske og tyske rapporter). Akupunkturbehandling kan altså være en fordel i forbindelse med fertilitetsbehandling, men også hvis du ønsker spontan graviditet.

Akupunktur er oplagt, hvis du skal have rettet op på hormonel ubalance, opnå ro i psyken, rense ud for affaldsstoffer og til at skabe optimale betingelser for et foster.

Ved akupunkturbehandlinger i forbindelse med barnløshed kan du opnå:

 • Bedre æg- og sædkvalitet
 • At ægløsning sættes i gang
 • Øget blodgennemstrømning i livmoderen
 • Tykkere livmoderslimhinde
 • Afspænding af livmodermusklen og af kroppen
 • Mindre risiko for spontan abort
 • At gener ved PCO/PCOS og endometriose mindskes
 • En regelmæssig menstruation
 • Understøttelse af hormonbehandling og færre bivirkninger fra hormonindtag (såsom hovedpine, utilpashed o.l.)
 • Bedre immunforsvar

Har du spørgsmål eller behov for hjælp i forbindelse med fertilitet, så ring til mig, så vi kan aftale en konsultation. På tlf. 86 76 00 50

Smertebehandling

Smerter i kroppen, kroniske eller anfaldsvise, kan mindske livskvalitet betydeligt.
Jeg har gode erfaringer med at behandle følgende smerter med akupunktur: 

 • Ansigtssmerter
 • Iskiassmerter
 • Lændesmerter
 • Muskelsmerter
 • Nakkesmerter
 • Piskesmæld
 • Rygsmerter
 • Skuldersmerter
 • Smerter i bevægeapparatet
 • Gigt
 • Diskusprolaps

Har du spørgsmål eller behov for hjælp i forbindelse med smerter, så ring til mig, så vi kan aftale en konsultation. På tlf. 86 76 00 50

Behandling for hovedpine og migræne

Mange danskere lider af hovedpine eller migræne, som kan opstå i alle aldre. Stærk hovedpine eller migræne er ofte ledsaget af enten træthed, kvalme, opkastninger og lys- og lydfølsomhed, som forringer livskvaliteten.

Et anfald af hovedpine eller migræne kan vare fra få timer til flere døgn.
Der er mange årsager til hovedpine og migræne, og for mig er det vigtigt at afdække, hvad din hovedpine kommer af, så jeg kan indlede en succesfuld behandling med akupunktur.

Årsagerne til hovedpine eller migræne kan være mange, men nogen af dem kan være:

 • Hormonubalancer
 • Spændinger
 • Nak og ryg problematikker
 • Skævheder i bækken
 • Kæbespændinger
 • Stress

Har du spørgsmål eller behov for hjælp i forbindelse med hovedpine / migræne, så ring til mig, så vi eventuelt kan aftale en konsultation. På tlf. 86 76 00 50

Behandling af astma / allergi

Astma er en luftvejssygdom, som for de fleste med astma starter i barndommen, men man kan også få astma i voksenalderen. Astma er en betændelsestilstand i luftvejene, som bl.a. kan skyldes for lav produktion af binyrebarkhormon.

Astma medfører ofte øget slimproduktion, at musklerne omkring luftrøret trækker sig sammen og at slimhinderne hæver.

Astma kan give symptomer som tør hoste eller hoste med slim, trykken for brystet, pibende eller raspende vejrtrækning, åndenød eller besværet vejrtrækning. Symptomerne kan variere fra person til person.

Astma kan også være allergibetinget, hvor allergi over for forskellige stoffer i omgivelserne skaber en betændelsestilstand i luftvejene, som fører til allergisk astma.

Allergi er en overreaktion i kroppens immunsystem over for ellers normale stoffer.
Kroppen kan overreagere over for birkepollen, græs, skæl fra pelsdyr samt husstøvmider og skimmelsvamp.

Med akupunktur kan man stimulere binyrerne til at producere hormonet kortison (som er et binyrebarkhormon). Hormonet dæmper immunforsvarets overeaktion og giver lindring af symptomer.

Der kan også være andre bagvedliggende årsager til astma og allergi, og jeg bruger altid tid på at afdække årsager, der f.eks. kan være stresstilstande eller ubalancer i tarmsystemet.

Det gode ved akupunktur er, at der ikke er bivirkninger.

Har du spørgsmål eller behov for hjælp i forbindelse med astma / allergi, så ring til mig, så vi eventuelt kan aftale en konsultation. På tlf. 86 76 00 50

Styrkelse af immunsystemet

Immunsystemet er vigtigt for at opretholde den raske krop. Hvis du lider af et svækket immunsystem kan det give en dårlig livskvalitet, hvor sygdomme som f.eks. influenza kommer igen og igen. Har du en kritisk sygdom, er det også vigtigt med et stærkt immunsystem.

Akupunktur kan styrke og støtte kroppens eget immunsystem og hjælpe din krop med bedre at forebygge eller modstå sygdomsangreb. At styrke og støtte kroppens immunsystem kræver behandling baseret på en vurdering af symptomer, da behandlingsforløbet afhænger af, hvor længe sygdommen har været i kroppen.

Har du spørgsmål eller behov for hjælp i forbindelse med symptomer på et svækket immunforsvar, så ring til mig, så vi eventuelt kan aftale en konsultation. På tlf. 86 76 00 50

Styrkelse af mave / tarm

Mave og tarm er kroppens motor, og fungerer maven eller tarmen ikke, fungerer kroppen ikke optimalt. Det kan påvirke din krop på forskellige måder og komme til udtryk som forskellige symptomer.

Akupunktur kan lindre bl.a. ondt i maven, oppustethed, dårlig fordøjelse, irritabel tyktarm, Colitis og Crohns sygdom ved bl.a. at regulere hormonbalancen. Da jeg arbejder hele vejen rundt vil anbefalinger af ændringer i kost og livsstil ofte indgå som supplement i din behandling.

Problemer med tarm eller mave kan også medvirke til dårlig optagelse af salte, mineraler og vitaminer, som yderligere kan gå ud over din sundhed og dit velvære.

Samtidig har forskning vist, at psyken også hænger sammen med bakterieniveauet i din tarm, så det kan både påvirke vores psyke og vores fysik, hvis der er problemer med tarm eller mave. Med akupunktur kan man genoprette balancen i tarm og mave, fjerne kroniske inflammationer og genoprette og fremme kroppens balance.

Har du spørgsmål eller behov for hjælp i forbindelse med mave / tarm problematikker, så ring til mig, så vi eventuelt kan aftale en konsultation. På tlf. 86 76 00 50

Behandling af søvnproblemer

Søvnproblemer kan skabe mange gener i hverdagen. Man kan f.eks. få vært ved at overskue selv de små ting i hverdagen.

Man skelner mellem to former for søvnløshed; akut søvnløshed og kronisk søvnløshed. Akut søvnløshed er ofte begrundet med sorg eller spekulationer og nervøsitet f.eks. op til en eksamen eller større individuelle præstationer. Kroniske søvnproblemer kan være et resultat af langvarige stresstilstande, psykiske lidelser eller smerterelaterede sygdomme.

Akupunktur er effektiv til behandling af begge slags søvnproblemer, da akupunktur kan stimulere kroppen på flere områder samtidig. Akupunktur kan fjerne uro og nervøsitet, smerter og stressrelaterede tilstande, som er med til at forværre din tilstand og dermed bryde den onde cirkel, så du igen kan sove godt.

Kræft - symptomlindring

Det er vigtigt at slå fast, at akupunktur ikke har bevis for at helbrede kræft, men er du bange, træt, har kvalme eller mange smerter, og ønsker du at støtte dig selv effektivt, er akupunktur en effektiv behandlingsform til at lindre symptomer i forbindelse med kræft.
Du kan benytte dig af akupunktur før, under og efter et sygdomsforløb.

Jeg har gode erfaringer med følgende symptomlindrende behandlinger:

 • Kvalme ved kemoterapi
 • Manglende appetit
 • Smerter
 • Stimulering af immunsystemet
 • Hovedpine
 • Tendens til sved
 • Træthed
 • Væskeophobning (ødemer)

Ved at behandle med akupunktur er det muligt at reducere bivirkninger samt at genopbygge kroppen via egne ressourcer. En stor fordel ved akupunkturen er, at den ikke belaster kroppen fysisk med yderligere medicinsk indtagelse, men derimod hjælper kroppen med hurtigere at regenerere og komme sig.

Har du spørgsmål eller behov for hjælp i forbindelse med et kræftforløb, så ring til mig, så vi eventuelt kan aftale en konsultation. På tlf. 86 76 00 50

Behandling af stress

I en moderne verden som vores, bliver der ofte stillet store krav om at præstere både på hjemmefronten og på arbejdspladsen. Mange mennesker kan komme til at føle et stort pres, som kroppen og nervesystemet har svært ved at klare, hvis det er vedvarende. Har du symptomer som forhøjet blodtryk, irritabilitet, søvnløshed, angst og uro, tankemylder, koncentrations- og hukommelsesbesvær og i værste tilfælde depression, så er det vigtigt at søge hjælp.

Jeg har gode erfaringer med, at akupunktur kan nedsætte kroppens stressniveau og dermed også de psykiske og fysiske bivirkninger, da akupunkturen kan genoprette balancen i binyrebarkhormonerne. Samtidig kan jeg med akupunktur give dig en bedre søvn, da akupunkturen har en beroligende virkning på kroppen. Ofte vil jeg også anbefale dig fuldstændig ro i en kortere eller længere periode.

Har du spørgsmål eller behov for hjælp i forbindelse med stress eller søvnproblemer, så ring til mig, så vi eventuelt kan aftale en konsultation. På tlf. 86 76 00 50