Supplement i behandlingen

Ernæring er en vigtig brik i kroppens selvhelbredelse, og derfor er kostvejledning en naturlig del af behandlingen hos Atica. I nogle tilfælde anbefaler jeg også homøopati samt vitamin- og mineraltilskud.

Kost

Kosten har en af de allervigtigste betydninger for kroppen. Den tanke er der ikke noget nyt i. Ordsprog som “du er hvad du spiser” stammer f.eks. fra antikkens filosofi, og “Alle sygdomme kommer fra kosten” sagde de ældgamle ægyptere ifølge den græske historieskriver Herodot (484-425 f. kr.). Allerede dengang vidste man, at der kan være en kobling mellem kost, livsstil og eventuelle sygdomssymptomer. Og det er i dag alment anerkendt, at den rette kost både kan sinke udviklingen af mange sygdomme og i nogen tilfælde også forhindre, at sygdomme bryder igennem. Omvendt kan den forkerte kost medvirke til, at forskellige symptomer kommer til udtryk. Derfor indgår kostvejledning og diæt ofte som en naturlig del af min behandling.

Vitamin- og mineraltilskud

Vores kost er i dag mere udpint mht. livsvigtige råstoffer end nogensinde. Det kan bl.a. skyldes industrialiseringen af fødevareproduktionen og forædlingsprocesser. Når korn f.eks. bliver raffineret, reducerer man indholdet af nødvendige råstoffer såsom selen, zink, krom og magnesium. Indtagelse af vitaminer og mineraler er en forudsætning for sundhed og et styrket helbred. Da den kan være lav i vores kost, supplerer jeg ofte min behandling med vitamin- og mineraltilskud.

Homøtapi

I nogle tilfælde anbefaler jeg homøopatisk medicin som supplement til akupunkturbehandlingen. Med homøopati er det muligt at fremskynde behandlingens resultater i de tilfælde, hvor der har været symptomer i mange år.

Homøopatisk medicin er midler, som overvejende bliver udvundet af råstoffer fra mineral-, plante- og dyreriget. Det homøopatiske lægemiddel er en mild og lægende behandlingsform, der ikke undertrykker symptomerne, men i stedet hjælper dig til at genvinde dit helbred ved at stimulere kroppens egne helbredende kræfter.

Der er ingen bivirkninger ved homøopatisk medicin, men der kan være tale om en kortvarig opblussen af nogle af dine symptomer efter indtagelse af et middel. Det er udtryk for, at din organisme har fået et skub og er gået i gang med at genopbygge dit helbred. En forværring er typisk kortvarig. Er du bekymret så kontakt mig endelig.