Behandlingsmetoder

Når du kommer med smerter, er det min vigtigste opgave at finde ud af, hvilke ubalancer der er årsag til smerterne og ved hjælp af akupunktur hjælpe kroppen med at genoprette balancen.

Kinesisk akupunktur

Traditionel kinesisk akupunktur er den primære behandlingsform hos Atica, hvor jeg benytter kropsakupunktur. I mit arbejde med at skabe balance i kroppen kan jeg også finde på at supplere behandlingen med en række andre teknikker såsom Øreakupunktur, Elektroakupunktur, Cupping og Varmeterapi.

Kropsakupunktur

Når jeg benytter kropsakupunktur, indsætter jeg tynde sterile engangsnåle i udvalgte akupunkturpunkter på din krop med det formål at stimulere punkterne, mens du ligger og slapper af.

Der er ingen bivirkninger, og formålet er at stimulere kroppen til at helbrede sig selv.

Jeg behandler også børn, men er barnet under 6 år eller bange for nåle, behandler jeg med laser i stedet for med nåle.

Elektroakupunktur

Elektroakupunktur forstærker stimuleringen af punkterne på kroppen. Gennem nålene leder jeg svage elektriske strømninger ind i kroppen. Elektroakupunktur benytter jeg ofte som en smertelindrende behandling. Det er vigtigt at understrege, at behandlingen ikke gør ondt, men elektroderne vil give en summende fornemmelse i kroppen.

Øreakupunktur

Øreakupunktur stimulerer punkter i ørerne og er et effektivt supplement til kropsakupunktur. Jeg anvender enten en diskret kugle, som tapes fast på øret, eller jeg sætter en lille nål fast, som skal blive siddende til den bliver afstødt efter 3 – 4 dage. Behandlingsformen er ideel til at dæmpe smerter eller afhængigheder i kroppen. Samtidig er øreakupunktur velegnet som supplement ved behandling af migræne, hormonelle ubalancer, søvnforstyrrelser og meget andet.

Cupping

Cupping er en gammel metode inden for kinesiske medicin, men i Cupping bruger jeg sugekopper i stedet for de traditionelle nåle. Jeg anvender kopper af glas i forskellige størrelser, som jeg placerer på udvalgte akupunkturpunkter og lader sidde fast på huden i 10-15 minutter. Under behandlingen bliver der skabt et vakuum undertryk i koppen, som øger blodcirkulationen på området og frigør affaldsstoffer. Cupping bruger jeg som supplement til kropsakupunktur og til at lette spændinger i kroppen blandt andet ved nakkespændinger, hold i nakken, ryg- og lændesmerter, hovedpine og lungesygdomme.

Behandlingen gør ikke ondt, men efterlader sugemærker på de behandlede områder, som forsvinder i løbet af få dage.

Varmeterapi

Varmeterapi er en gammel kinesisk måde at behandle på. Terapien udfører jeg enten med Moxa eller TDP lampe, som tilfører kroppen energi.

MOXA

Når jeg bruger Moxa, påvirker jeg et akupunkturpunkt eller et hudområde med varme eller urter. På klinikken er det mest anvendte Moxaruller (sammenpressede urter i en brandbar rulle). Jeg bruger metoden ved kuldetilstande, stagnationer, muskel- og ledsmerter, samt ved inflammatoriske tilstande. Moxa er meget velegnet til akutte smerter som følge af f.eks overbelastning eller sportsskader.

TDP LAMPEN

TDP står for “specielt elektromagnetisk spektrum”. TDP lampen er en infrarød lampe udviklet i Kina af en gruppe videnskabsmænd og læger. Lampen er forsynet med en metalplade belagt med en helt speciel sammensætning af mineraler, som består af 33 elementer. Når pladen bliver opvarmet med elektricitet, udsender den en speciel strøm af elektromagnetiske bølger, som stimulerer kroppen med mineraler.

TDP lampen kan lindre betændelser, virke beroligende på smerter og stabilisere stofskiftet. TDP behandlingen fremmer desuden cellers vækst, forøgelse og genopbygning samt påvirker immunforsvaret, og så er det meget afslappende at ligge under lampen.